Wild – 1700 kilometer lopen langs de Pacific West Trail

,


Ze heeft genoeg van haar leven dat na het overlijden van haar moeder op drijfzand blijkt te staan. Cherryl Strayed staat op een kruispunt van haar leven en neemt een impulsieve beslissing: ze begint aan een voettocht van 1700 kilometer, langs de Pacific West Trail, in het westen van de Verenigde Staten. Ze doet dit alleen, zonder ervaring en met een rugzak die veel te zwaar is. Drie maanden lang loopt ze, lijdt en vecht door hitte, sneeuw, komt beren tegen en ratelslangen. Maar daarnaast ervaart ze de schoonheid van het landschap en ondergaat de eenzaamheid die haar leven voorgoed zou veranderen.

Het boek van Strayed leest als een jongens(meisjes)boek. Geen verzinsel, maar gebaseerd op de tocht die Strayed liep. Het boek schoot omhoog in de lijsten van Amerika en stond binnen no time nummer 1 en en kreeg lovende recensies. Zo schreef The New York Times: spectaculair en aangrijpend – een adembenemend verhaal. En ook Oprah Winfrey roemde het boek de hemel in. Een film kon dan ook niet uitblijven. In Nederland is die film vanaf 26 februari te zien in de Nederlandse bioscopen.

Toegeven: naar de film gaan is niet een echte buitenactiviteit, maar deze film mag je gewoon niet missen. Laat het als inspiratie dienen hoe een wandeltocht iemands leven een drastische wending kan geven.

Meer informatie over de schrijfster: www.cherrylstrayed.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.