Struinen door de duinen van De Blink

, , ,

Ik geef het toe: ik mopper me suf over al die prachtige gebieden in Nederland waar een bordje verboden toegang staat. Het zou verboden moeten zijn… Ik snap dat natuur kwetsbaar is, maar in Nederland zijn we aardig doorgeslagen en praten we eigenlijk niet meer over natuur, maar over landschappen, grote tuinen in het land. Het is wel te prijzen dat de natuurorganisaties soms die verboden gebieden toch even ontsluiten voor een excursie. Vrijdag 29 mei. 10 juli en 14 augustus, zijn van die schaarse momenten. Dan is het mogelijk om onder leiding van een gids een duinwandeling te maken door duingebied De Blink, net onder Noordwijk. Alle dagen is het van 19.00 tot 21.00 uur

De Blink
Op de noordgrens van Boswachterij Noordwijk van Staatsbosbeheer ligt het duingebied De Blink. De ruigte van het woestijnklimaat van de duinen is hier nog altijd aanwezig. Wind, water, zon en zand hebben hier vrij spel. De hoogteverschillen tussen de toppen en de dalen geven in de duinen een grote variëteit. Op sommige plekken is het erg warm en droog terwijl het op andere plekken juist koel en vochtig is. Je vergeet de bebouwde kom om je heen. En, als je gelukt hebt kom je oog in oog te staan met een ree!

Struinwandeling
Tijdens deze wandeling ondervind je de ruigte van De Blink aan den lijve! In dit duingebied zijn geen paden aanwezig. Je loopt door het mulle zand en soms tussen de doornige struiken. Samen met de hoogteverschillen maakt dit de wandeling tot een pittige tocht. Deze wandeling is geschikt voor mensen die goed ter been zijn en voor kinderen vanaf 10 jaar. Stevige dichte schoenen en een lange broek zijn noodzakelijk. Zeker op warme dagen is het raadzaam om een flesje water mee te nemen.

De start is op is bij St(r)andplaats Nederzandt, Langevelderslag 52-54, 2204 AH Noordwijk. Voor niets gaat de zon op, dus volwassenen betalen 5 euro, kinderen de helft en laat vooral je hond thuis. Opgeven kan je hier.

1 antwoord
  1. Maaike Estor
    Maaike Estor zegt:

    De schrijver die zich zo ergert aan gebieden die voor mensen afgesloten zijn:
    Wij mensen (homo sapiens) zouden ook kunnen beseffen dat onze populatie dusdanig groot is geworden, dat we idd niet meer van natuur in Nederland kúnnen spreken. De ruimte gunnen voor andere soorten op deze planeet is daarom écht belangrijk. Onze figuurlijke en letterlijke voetafdruk zouden we kunnen inperken, ook voor ons eigen bestwil (als je het dan toch vanuit je eigen perspectief bekijkt).

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.