Myoutdoormeal.nl: lekker buiten zijn met een smakelijke maaltijd

, ,

‘Wat me opviel is dat ik thuis gezond en lekker eet, en als ik onderweg ben dan valt juist dat weg. Wat er in die trekkersmaaltijden zit, maakt me niet echt gelukkig. Vooral veel zout en suiker om het lekker en houdbaar te maken. Al die fabrikanten produceren op grote schaal en voornamelijk om winst te maken. Ik dacht bij mezelf dat moet anders kunnen.’ Aan het woord is Gideon Teerenstra, student, maar nu ook producent van trekkersmaaltijden. Het bleef namelijk niet alleen bij denken, Gideon nam de stap en maakt nu op kleine schaal maaltijden die licht zijn, voedzaam en lekker. Een goed jaar geleden werd Myoutdoormeal.nl geboren.

Alles vegetarisch
‘Mijn redenering was dat als ik iets mis in die maaltijden, dan moeten anderen het ook missen, zo moeilijk kan het niet zijn om een maaltijd te maken om mee te nemen in je rugzak.’ Gideon werkt anders dan de al bestaande, grote bedrijven. Bij hem kun je zelf je maaltijd samenstellen, er is keuze uit vele soorten groente, kruiden en vleesvervangers. Nee, geen vlees, al de maaltijden die hij samenstelt zijn vegetarisch. ‘Ik ben zelf geen vegetariër, maar eet ook niet elke dag vlees en met vegetarische maaltijden maak ik meer mensen blij en voor echte trekkers maakt het niet uit of er vlees in zit. Het belangrijkste is dat je lekker buiten bent en geniet van een lekkere maaltijd.’ Overigens ben je niet verplicht om je eigen maaltijd samen te stellen, Gideon heeft ook enkele Toppers in het assortiment. Complete en voedzame maaltijden.

Naar eigen recept
Wie nu denkt dat de nieuwste producent van trekkersmaaltijden hele dagen doorbrengt in de keuken heeft het mis. ‘Als je alles zelf wilt koken en drogen moet je voldoen aan hoge eisen op het gebied van hygiëne. Ik koop alle producten gedroogd in en meng alles in mijn keuken. Dat doe ik natuurlijk zo zorgvuldig mogelijk, met handschoenen aan. Het is voedsel en daar moet je zorgvuldig mee omgaan. Mijn Toppers maak ik naar eigen recept en als mensen zelf hun maaltijden samenstellen dan meng ik die. Daarna gaan de gedroogde maaltijden in zakjes die vacuüm getrokken worden en dan per post gaan de maaltijden naar de klant. Ik heb de vaste maaltijden in twee groottes, van 600 en 900 kcal, die laatste vooral voor de grote eters. Ik kreeg te horen dat sommigen graag wat meer eten, het is een kleine moeite om dat te doen.’

Leuk voor erbij
En hoe gaan de zaken nu met dit nieuwe bedrijf? ‘De afgelopen zomer was het best druk, nu de winter nadert is het wat rustiger. Ik maak verder ook geen reclame, het is niet mijn doel snel te groeien. Mijn einddoel is niet dat dit mijn werk moet worden, meer iets voor erbij, grote winsten hoef ik er ook niet mee te maken, het is leuk om mensen ervan mee te laten profiteren.’

Wie de maaltijden van Gideon Teerenstra eens wil proberen kan bestellen via zijn website: www.myoutdoormeal.nl. Bestellen is simpel en het klaarmaken ook. Even meekoken in water en smakelijk eten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.