Midwinterwandeling met een kerstgedachte

Oké, de temperaturen zijn nog steeds boven gemiddeld, maar hopelijk is de winter op zondag 13 december wel ingetreden en ligt er een mooi pak sneeuw voor de winterwandeling van de Lionsclub Gouda-Reeuwijk en Staatsbosbeheer. Dan kan iedereen een wandeling maken rondom de surfplas van de Reeuwijkse Plassen. Zeven kilometer wandelen voor een goed doel. Normaal heb ik niets met sponsorlopen, maar dat is dit dan ook niet. Je kan meelopen tegen betaling van 10 euro voor volwassenen en de helft voor kinderen tot 12 jaar. Wie je er dan mee steunt? De Lionsclub koopt van het opgehaalde geld kerstpakketten voor gezinnen en alleenstaanden met weinig geld.

Tienduizenden vogels
Maar 10 euro betalen om die 7 kilometer te mogen sjokken, dat zou te gek zijn. Dus is er meer, natuurlijk. Langs de route die voert om de surfplas staan op verschillende plekken de Groene Hart Gidsen, vrijwilligers van Staatsbosbeheer. Zij hebben verrekijkers bij zich en tonen de wandelaars het mooie van het gebied waar in de winter tienduizenden smienten, krakeenden en slobeenden zich veilig voelen. Met wat geluk is er een ijsvogel in het riet, een roerdomp of een waterral te spotten. De route is ook geschikt voor minder-validen. Halverwege de wandeling bij een warm vuurtje en op een unieke locatie met prachtig uitzicht op de polder, krijgen de deelnemers een kop erwtensoep. Bij terugkomst is er voor de kinderen warme chocolademelk en voor de ouderen is er een glas glühwein.

Aanmelden
Inschrijven kan vanaf 13.00 tot 14:30 uur bij de kantine van Hockeyclub Reeuwijk Bodegraven. Parkeerplaatsen zijn er voldoende. Wandelen kan tot 17.00 uur. Wandelaars dienen zich bij voorkeur van tevoren aan te melden via www.groenehartcentrum.nl of via 06-23774925 (tijdens kantooruren). Spontaan langskomen kan ook.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.