Lopen naar Parijs voor een beter milieu

De directeur van Urgenda, Marjan Minnesma, is vanmiddag begonnen met haar wandeltocht van 580 kilometer. De lange wandeltocht eindigt in Parijs waar dit jaar de klimaattop van de Verenigde Naties plaatsvindt. Daar moeten de leiders van 195 landen besluiten hoe het verder moet met de opwarming van de aarde. Urgenda wil dat de landen meer gaan doen aan de CO2-reductie. In ieder geval meer dan de 40 procent die de landen willen reduceren uiterlijk in 2030. De duurzaamheidsorganisatie denkt dat Nederland in 2030 volledig over kan zijn op duurzame energie. Als de wil er is tenminste.

Loop mee
Elke dag loop Minnesma een route van ongeveer 20 kilometer waarbij ze vaak vergezeld wordt door anderen. Zo loopt Katja Schuurmans een stuk mee, net als Femke Halsema en ook Joos Ockels, de weduwe van Nederlands eerste astronaut. Meelopen kan trouwens iedereen. Een dag, of zelfs meerdere dagen. Je kan je via de website opgeven en voor 100 euro is alles verzorgd, al moet je al die kilometers wel zelf stappen. Zelf eten en onderdak regelen kan ook, zo kan je het zo goedkoop maken als jezelf wil. Of duur natuurlijk. De bedoeling is dat we allemaal aandacht vragen voor het milieu zodat onze kinderen en kleinkinderen daar ook nog van kunnen genieten.

Positief
De hele wandeltocht is er voor om aandacht te vragen aan al die wereldleiders. Ben ik dan positief? Nee, helemaal niet. Zolang de economie blijft prevaleren boven een schone leefomgeving blijft het de verkeerde kant op gaan. Helaas, maar hopelijk ben ik te somber. Maar daarom is deze actie dus wel belangrijk. Steun het, deel het of doe mee en streef ook naar een wereld zonder fossiele brandstoffen.

The Climate Miles is te volgen op Facebook, Twitter, YouTube en is dagelijks te zien op NPO 2 om 23.00 uur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.