Huh? De Liebster Award voor debuitenluchtin.nl

De Liebster Award? Wat? Hier had ik dus nog nooit van gehoord, maar dat kan heel goed aan mij liggen. De bedoeling van deze Award is om kleinere, of onbekende blogs, voor het voetlicht te brengen. Of eigenlijk om meer te weten van de man of vrouw erachter. Noem het een kettingbrief desnoods. Die sterven bij mij meestal uit, maar deze keer niet. Degene die je nomineert geeft je elf vragen die je op je blog moet beantwoorden, daarna nomineer jezelf vijf andere bloggers en stelt hun elf vragen. De bloggers stel je op de hoogte door een reactie achter te laten op hun blogs, of via mail. Nou ja, jullie snappen het principe.
Mijn nominatie kwam van Wanda van www.wandacatsman.nl. Hieronder komen de antwoorden van haar vragen:

liebster-award-boldWaarom wandel je?
Ooit heb ik wandelen een vorm van yoga genoemd, een staat van volledige ontspanning. Voor mij is dat het ook, na een klein uurtje is mijn hoofd stil, komt er een soort orde in de bovenkamer en vind ik het gewoon heerlijk om op te gaan in het landschap of de natuur. Buiten zijn maakt me blij, ontspant me. Oké, ik vind het ook heerlijk om gewoon kilometers door te stoempen.

Wat is jouw favoriete wandeling?
De favoriete wandeling is altijd de route die ik op dat moment loop. Veel in het Groene Hart, gewoon omdat ik daar woon, maar de duinen, het bos, het kan me allemaal bekoren. Als ik moet kiezen? Vooruit, ga op pad in de Kennemerduinen. Of Schoorl… Lastig kiezen.

Welk wandelland moeten we echt gaan bezoeken?
Heel veel landen bezoek ik niet. Op mijn netvlies staat nog steeds de bloggersreis die ik maakte naar Catalonië. Het (hoog)gebergte was een waanzinnige ervaring, net als lang geleden in Oostenrijk. Al vergt dat wel een ander soort conditie om die hoogtes te overwinnen. Je kunt het jezelf ook makkelijk maken en naar de Ardennen gaan, dichtbij en het geeft daar veel wandelplezier. Het liefst wandel ik daar in een regenperiode, overal stroomt er dan water van de heuvels af, iets dat je in Nederland niet hebt. Hier mis ik de heuvels, landschap mag van mij best wat deinen.

Wat mag er absoluut niet ontbreken in jouw rugtas?
Wat er altijd inzit en mee moet: water, thee, brood, snacks, EHBO-tasje, handdoekje. Dat zijn in ieder geval de standaard items die meegaan. Verder kan er nog een camera mee, een filmcamera, kaart, vogelboek, verrekijker… Een mes zit er ook altijd in. Ik neem best veel mee, maar heb geen bezwaar tegen wat gewicht op mijn schouders. Wat absoluut mee moet, is drinken, eten en de EHBO-tas.

Wandel je liever alleen of samen?
Hier ook weer twee antwoorden: ik ben een loner, dat ontken ik niet. Ben over het algemeen de beste vriend van mezelf. Dus ga er graag in mijn uppie op uit, al kan ik heel goed functioneren in een wandelgroep. Verder ga ik er graag met mijn lief op uit, niet te ver, een ommetje, soep en thee mee. Zij kent me goed, dus kan me sturen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik probeer me staande te houden in de wereld van de journalistiek en ben gedeeltelijk werkeloos en ben dus op zoek naar een nieuwe baan (hint, hint, hint), maar dat is weer lastig in deze tijd.

Kun je jezelf in 5 woorden omschrijven?
De moeilijkste vraag: einzelgänger, druk, humor, (soms) lief, bewerkelijk.

Wat is je grootste passie (naast wandelen)
Eindelijk een vraag die gemakkelijk te beantwoorden is. Schrijven. Al heel veel jaren schrijf ik, als journalist, maar nog langer voor de fun. Verhalen, gedichten, columns, noem maar op en publiceer die al meer dan 15 jaar op internet.

Waarom blog je?
Bloggen deed ik al voor het woord bestond, ik publiceer al zolang op mijn eigen site, www.van-rooij.net, al is het daar nu wat stilletjes. De reden wat ik begon met www.debuitenluchtin.nl is dat ik wel eens wilde weten wat er zou gebeuren als ik gerichter zou gaan bloggen, ervaringen delen en hoe dat gaat met bezoekers en adverteerders. Doen en leren ineen, proberen anders te zijn dan anderen, kijken naar het effect en alles weer aanpassen als het nodig mocht zijn.

Wat vind je het leukste aan bloggen?
Bloggen is schrijven en ooit zei ik dat schrijven mijn lust en leven is. Echt leuk vind ik het totale proces, een goede blog opbouwen en zien groeien.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Over 5 jaar heb ik www.debuitenluchtin.nl voor veel geld verkocht en zit ik ergens in een bos te piekeren wat dan te doen. Nee, hopelijk heb ik over 5 jaar gewoon een leuke baan, wandel en kampeer veel en schrijf er nog steeds over en heel misschien komt er wat geld via mijn blog binnen.

De nominaties

Goed, ik nomineer de volgende bloggers voor hun Liebster Award:

Hé opa
Wandelaar
Jan Aartsen
Guido
Jan Kerkvliet 

De vragen die zij voor hun kiezen krijgen, zijn:

Waarom blog je?
Wat vind je het leukste aan bloggen?
Waar sta je over vijf jaar met je blog?
Wat wil je bereiken met je woordenstroom op internet?
Kun je jezelf in 5 woorden omschrijven?
Wat doe je in het dagelijks leven?
Waarom wandel je?
Welk wandelland moeten we echt gaan bezoeken?
Welk boek moeten wij zeker lezen?
Heb je iemand die je enorm inspireert?
Wat doe je het liefst tijdens je vakantie?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.