Doe inspiratie voor 2016: Fiets-en Wandelbeurs

, , ,

Jarenlang – 11 jaar om precies te zijn – vertoefde de populaire buitensportbeurs in de RAI in Amsterdam. Vanaf dit jaar is de Fiets- en Wandelbeurs te bezoeken on de Utrechtse Jaarbeurs en wel op 20 en 21 februari. Heb je nog geen inspiratie voor een geweldig 2016 in de buitenlucht, dan is die beurs een goede start. Met de verhuizing is de beurs ook vernieuwd, naast alle bekende activiteiten is er ook een wijnproeverij, een shoot-out met fototoestellen en kun je de Eiger virtueel beklimmen. En maak je niet druk om je kinderen, zij vermaken zich prima met op het speciale gedeelte voor het jonge grut.

Spanje in the picture
Wat je in 2016 gaat beleven is natuurlijk helemaal je eigen keus. Pak de fiets of ga te voet en beleef je eigen avontuur, alleen of met de familie. Om je voor te bereiden is er natuurlijk de jaarlijkse Fiets- en wandelbeurs, een mooi dagje uit met inspirerende ideeën: naar welk land ga je en welke route ga je nemen op de fiets of op je wandelschoenen? Zoals altijd delen vakantiegangers informatie over bepaalde takken van buitensport en zijn er verschillende lezingen te horen en zien. Volop inspiratie dus. Spanje staat dit jaar centraal op de beurs en dat land presenteert zich in een groot paviljoen. Spanje heeft veel te bieden op vele gebieden, maar zeker ook op outdoorgebied. Er zijn prachtige fiets- en wandelmogelijkheden: van pelgrimsroutes naar Santiago, fietsen over de autoluwe Vías Verdes (oude spoorwegen) tot hiken op de flanken van de vulkaan Pico del Teide (3718 m) op Tenerife. Culinair is het land ook niet te versmaden en daarvan kun je genieten op het terras bij het paviljoen. En zoek je een leuke B & B in Spanje? Probeer Casa Aalamos eens, het zal je daar niet tegenvallen.

Spanje culinair

Test zelf een E-Bike
Naast de beurs zelf met vierhonderd exposanten, geeft het entreebewijs ook toegang tot de nieuwe e-bike Xperience, die gelijk met de beurs in Hal 1 en 2 plaatsvindt. Dit event draait helemaal om het testen en vergelijken van elektrische fietsen en hun snelle broertjes: de speed pedelecs of high speed e-bikes. En daar krijgen de bezoekers alle gelegenheid toe op een uitdagend testparcours, dat door twee hallen slingert.

De Jaarbeurs ligt naast het Centraal Station in Utrecht en is dus makkelijk per trein bereikbaar. Alle informatie is te vinden op: www.fietsenwandelbeurs.nl.

Spanje blijft je verbazen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.