Doe wat terug voor de natuur: Envirotrek in Landgraaf en Schoorl

, ,

De buitenlucht in, dat wel willen we allemaal en ontzettend graag. Maar wat kunnen we er een ontzettende troep van maken. Schijnbaar bestaan er nog steeds mensen die vinden dat je de troep zomaar ergens kunt neerflikkeren. Dan bedoel ik dus niet de echte liefhebber, die neemt natuurlijk zijn zooi weer mee naar huis. En zo hoort het. Al 7 jaar organiseert de non-profitorganisatie Respect the Mountains opruimacties in verschillende landen. Deze maand zijn er twee van die Envirotreks in Nederland, in Landgraaf (zaterdag 20 juni) en in Schoorl (zondag 28 juni). Het is jouw kans om iets terug te doen voor die natuur waar van we ontzettend kunnen genieten. Wat krijg je ervoor terug? Natuurlijk een geweldige dag in de natuur: een ochtend opruimen, een BBQ en een middag vol leuke outdooractiviteiten. Daar moet je natuurlijk bij zijn.

De natuur in met… vuilniszakken
Op beide locaties, Landgraaf en Schoorl dus, begint de opruimactie om 10.00 uur. De deelnemers lopen in verschillende groepen en onder leiding van een groepsleider, kammen zo een bepaalde route uit en vullen de vuilniszakken met het zwerfafval. Voor de vuilniszakken en grijpers worden gezorgd. Daarna is het rond 13.00 uur tijd voor de inwendige mens in de vorm van een BBQ. Een beloning voor het harde werken. Oh ja, afval kan je ook wat opleveren. Het meest originele gevonden stukje afval kan rekenen op een prijs van hoofdsponsor Keen footwear. Waar afval dan weer goed voor kan zijn.

Aan de bak met outdooractiviteiten
In de middag kunnen de deelnemers weer aan de slag en wederom fysiek natuurlijk. In Landgraaf is er de mogelijkheid om te klimmen in het outdoorpark, les te krijgen in skiën of snowboarden of te gaan geocachen. In Schoorl kun je leren zeekayakken, mountainbiken (beginners en gevorderden), kickbiking of discgolf spelen. Er is dus voor iedereen wel wat te beleven, al zal niemand bezwaar maken als je plat gaat in de zon.

Informatie
Wil je mee doen (en natuurlijk wil iedereen dat) dan moet je je vooraf wel even opgeven. Voor Landgraaf kan dat hier en voor Schoorl hier. Op de site vind je ook het precieze programma, want die van Landgraaf en Schoorl verschillen wel iets van elkaar. Let daar dus even op. Het kost je een tientje per persoon, maar daarvoor krijg je een T-shirt, mag je opruimen, eten en meedoen aan een activiteit. Kinderen tot 12 jaar betalen trouwens de helft. Neem voor de zekerheid drinken mee en zonnebrand.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.