Doe mee met de Reumawalk

Bewegen, we doen het allemaal, in meer of mindere mate. Bewegen is ook goed en hoort bij een gezonde levensstijl. Toch is bewegen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld als je een vorm van reuma hebt. Dan is bewegen een lijdensweg, of in ieder geval kan het dat zijn. Maar ook voor mensen met reuma is bewegen goed en verdomd belangrijk. Lees het maar eens hier op de site van het Reumafonds. Hoeveel iemand met reuma kan bewegen, hangt af van de soort van de aandoening en vaak is daar overleg over nodig met een fysiotherapeut. Voor mensen met reuma is er dit jaar – zaterdag 12 september – de tweede Reumawalk in Baarn. En weet je wat, zelfs zonder reuma mag je meedoen. Meedoen kost je 5 euro, meer mag altijd, en komt ten goede van het Reumafonds.

Chronisch en geen genezing
Het verbaast je misschien, maar er zijn in Nederland bijna twee miljoen mensen met reuma en onder die term – reuma – vallen meer dan honderd chronische aandoeningen aan gewrichten en pezen. En nee, voor reuma hoef je niet oud te zijn. De oorzaak is onbekend, genezen vooralsnog onmogelijk, maar een goede behandeling kunnen klachten wel verminderen. Door goed onderzoek kunnen wetenschappers mogelijk dichter bij de oorzaak komen en wie weet, ooit tot een genezing. Je snapt het, daar is geld voor nodig. Vorig jaar haalden de deelnemers aan de reumawalk ruim 1.800 euro op, daar moeten we dit jaar natuurlijk overheen. Nee, geen sponsors zoeken voor gigantische bedragen, maar gewoon mee wandelen voor 5 euro.

Initiatief van Wanda en Astrid
Wanda Catsman was al bezig met haar actie om 1000 kilometer voor het Reumafonds te wandelen en leerde zo Astrid van de Nieuwenhof kennen. Astrid moest vanwege reumatische aandoeningen haar passie voor fietsen opgeven, maar vond een nieuwe in het wandelen. Ze spraken af om een keer samen te gaan wandelen en ontstond het idee om de Reuma Walk te organiseren. Zo begon het dus, de liefde voor wandelen leidde tot een mooi initiatief en dit jaar voor de tweede keer.

Doe mee!
De buitenlucht in, wandelen en dat op 12 september. Gezellig met anderen. Geen dik commercieel gedoe, gewoon wandelaars onder elkaar, reuma of geen reuma. Doe gewoon mee, je kunt kiezen uit 5, 10 of 15 kilometer.Verder is er ook een afstand van 3 kilometer die helemaal verhard is en dus toegankelijk voor rolstoelen. Onderweg zijn er uiteraard voldoende, verzorgde rustposten. Wil je trouwens helpen, dat mag altijd, vrijwilligers zijn er nooit genoeg. Wil je het evenement sponsoren, meld je dan ook aan. Alles voor het goede doel. Toch?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.