De buitenlucht in met de trein

,

De NS heeft vier nieuwe NS-wandelingen ontwikkeld, in samenwerking met Wandelnet. De wandelingen lopen van, hoe kan het ook anders, station naar station. Geen gedoe met parkeren of zo, maar rugzak om, inchecken, instappen, uitstappen, uitchecken en de wijde wereld in. Alle NS-wandelingen, en dat zijn er best veel, zijn roodwit gemarkeerd en staan duidelijk aangegeven. Voor de neuroten onder ons (mijn persoontje onder andere) is er ook een routebeschrijving en kaartje te downloaden. Geen reden om binnen te blijven dus. En nee, niet beginnen over treinen die niet rijden of blaadjes op de rails. Relax, het valt allemaal best wel mee met de trein.

Beerschoten-Bilthoven
Tussen de moderne universiteitsgebouwen van de Uithof, liggen twee groene gebieden. De route voert langs de Kromme Rijn en langs de groene weilanden. Pauze kan men nemen bij het theehuis van landgoed Rhijnauwen. Na de campus en het KNMI duikt de wandeling het groen weer in en via Landgoed Beerschoten en het Panbos duikt Bilthoven op.

De lengte van deze route is 17 km en start bij Bunnik en eindigt bij Bilthoven.

Mastbos Breda
Vanuit het historische centrum van Breda loop je weldra het 500 jaar oude Mastbos in, het oudste aangeplante dennenbos van Nederland. De stammen van de bomen werden vroeger gebruikt voor masten op de zeilschepen, dat verklaart de naam. De wandeling is een mooie combinatie van cultuur en natuur.

De lengte van de route is 11 of 14 km en het station van Breda is het begin- en eindpunt.

Paterswoldemeer Groningen
Keuzes bij deze route: doe je de stad of de natuur? Of wandel gewoon beide routes. Kijk rond bij het villadorp Haren, wandel langs de Hoornsedijk en het Paterswoldemeer en dompel je onder in de studentenstad met de Grote Markt.

De lengte van deze route is 6.5, 12 of 19 kilometer en start en eindigt bij het Groninger station.

Woldberg Steenwijk
Eindeloze weilanden met boerderijen dat is het eerste deel van de route. Daarachter gaat het land omhoog, ooit opgestuwd tijdens een ijstijd. Holle paden, oude lanen, heide en de Heerlijkheid de Eese. Genoeg om van te genieten.

De lengte van deze route is 9, 14 of 17 km en begint en eindigt in Steenwijk.

Hemelse Berg Arnhem
Het is altijd fijn als je in Nederland omhoog kunt lopen, het vlakke verveeld soms snel. Bij Arnhem kan dat. Bos, landgoederen, een rivier, een beek, alles wat een wandelaar kan wensen kom je tegen op deze route.

De lengte van deze route is 15 km en begint in Oosterbeek en eindigt in Arnhem.

De nieuwe wandelroutes vind je hier en alle wandelroutes van de NS hier.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.