99ste 4daagse bijna van start

,

Nog een paar uur slapen en dan beginnen de eerste lopers aan de 99ste Vierdaagse van Nijmegen, vier dagen lopen en proberen elke dag de finish te halen. Ik neem er mijn petje voor af. Zeker voor de lopers van de langste afstand, de 50 kilometer, maak ik een diepe buiging. Natuurlijk, die mensen trainen ervoor, maar de prestatie staat volgens mij gelijk aan topsport. Hulde dus voor iedereen die van start gaat.

Oudjes die lopen
Een hele diepe buiging maak ik voor Herman Dubje en Jan Zwijnen: beide mannen zijn 92 jaar oud. De oudste is Herman, zes weken ouder dan Jan. Maar ik buig verder: Yrjö Saraste uit het Finse Helsinki is de oudste buitenlandse deelnemer, ‘slechts’ 91. Truus Verhaegh (88) is de oudste Nederlandse vrouw die deelneemt Yvonne den Haerijnck (86) uit België is de oudste buitenlandse, vrouwelijke deelnemer. In totaal trekken morgen 51.462 deelnemers hun wandelschoenen aan, waaronder vijfduizend militairen.

Nog wat details
Nijmegenaar Bert van der Lans (83) gaat dit jaar op voor zijn 68ste Vierdaagsekruis. Hij loopt de 30km afstand. In de rangorde van hoogste beloningen wordt hij gevolgd door Dick Koopman (84) uit Oudorp (NH) die met deze editie eveneens op de 30 km zijn 66ste Vierdaagsekruis hoopt te halen. Niet minder dan 15 deelnemers (13 mannen, 2 vrouwen) gaan op voor hun 50ste Vierdaagsekruis. Onder hen zijn twee mannen uit Zwitserland.

Dit jaar zijn er 6.356 debutanten die voor de eerste keer dat kruisje hopen te halen. Bij de militairen is het aantal debutanten 2.695. Rolstoelers doen er ook mee, dit jaar vijftien.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.