Tentje opzetten en een prijs winnen op de ANWB Lentedagen

Ik durf het best te zeggen: geblinddoekt, in het donker, ik kan mijn twee tenten blindelings opzetten. Ja, goed opzetten ook nog. Mijn Eureka heb ik al eens in het donker opgezet. Toegeven, het duurde even voordat ik erachter was dat de binnentent binnenstebuiten zat. Kleinigheidje. Bij de ANWB Lentedagen (voorheen de Kampeerdagen) in april is het mogelijk om een tent op te zetten en een reis te winnen naar Catalonië. En weet je wat, je mag het gewoon overdag en met je ogen open doen, met z’n tweeën, ook dat nog. Oh ja, de snelste wint natuurlijk, maar dat is vaak zo bij een wedstrijd. Dus als jij zo iemand bent die allang een pilsje opheeft terwijl de rest nog aan het klungelen is, dan is deze NK Tent Opzetten iets voor jou. Ik waag me er niet aan, er valt ook veel imago te verliezen…

Voorrondes
De lentedagen van de ANWB zijn dit jaar op 18 en 19 april, nieuw van opzet en ook op een nieuwe locatie: recreatiegebied Bussloo in Gelderland. Het NK Tent Opzetten begint op zaterdag 18 april en het doel is simpel: met twee personen zo snel mogelijk een koepeltent opzetten. Rond 14.45 uur worden de snelste tijden – de top 10 – bekendgemaakt. Deze groep tentenbouwers strijden verder in een halve en uiteindelijk in een finale. Tegen het eind van de middag zijn de nieuwste Nederlands Kampioenen bekend. Klein detail: in de finale zijn de koepeltenten omgeruild voor een grotere tent. Alles voor de spanning natuurlijk.

Naar Catalonië
Behalve de hoogste trede op het ereschavot, de gouden medaille (en de kans op de titel van de beste sportploeg van het jaar in je eigen stad of dorp) mag het winnende team ook op vakantie, naar Catalonië. Gratis naar camping Resort Els Pin. Kamperen, maar dat is natuurlijk niet zo gek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.