Review: Columbia Silver Ridge 25L rugzak

,

DSC02153
Vorig jaar had ik het helemaal gehad met mijn dagrugzak, helemaal blij was ik er trouwens toch niet mee. Geen miskoop, maar toch… Gedurende de jaren neem ik steeds meer mee: naast een EHBO-setje, natuurlijk ook een broodtrommel, twee liter water en vaak een thermoskan thee. Zo kan ik er met gemak een dag tegen aan. Oh ja, en natuurlijk mijn Sony systeemcamera en een verrekijker. De 20 liter die ik ter beschikking had werd te weinig. Dat kwam ook omdat de oude rugzak een gebogen rugpand had en het laden ervan dus – in mijn ogen – niet praktisch kon. Vol is vol, maar er moest altijd nog wat bij. Tijd voor iets nieuws dus.

DSC02159
Uiteindelijk is mijn keus gevallen op de Columbia Silver Ridge met 25 liter inhoud. Het is een simpele rugzak met een recht rugpand. Laden kan rechttoe rechtaan, ik kan alles makkelijk indelen. De rugzak beschikt over een groot hoofdvak, een klein voorvak en nog een kleiner voorvakje, handig voor juist die kleine dingetjes. Eventueel kan er waterzak van drie liter in. Verder zijn er twee zijvakken waar makkelijk een Nalgene waterfles van een liter past. Neem ik eens wat minder mee dan kan ik met de banden de rugzak comprimeren. Werkelijk top is de verschuifbare borstband. Zo kan ik de rugzak hoger of lager dragen op mijn rug, al naar gelang ik wil, en de borstband daarop aanpassen. De stabilisatieband is goed genoeg om toch het gewicht meer op de heupen te laten rusten en de schouderbanden zijn gebolsterd en zitten prima.
DSC02161
Specificaties:
De Silver Ridge is gemaakt van Omni Shield 210D nylon ripstop en komt op mij stevig over. Het rugpand heeft een geweven bolster wat zacht op de rug rust, net als de schouderstraps. Leuk detail is het fluitje dat in de borstband is verwerkt, altijd handig om wilde honden de stuipen op het lijf te jagen. De rugzak zou water- en vuilafstotend zijn. Vuil dat geloof ik wel, het waterafstotende heb ik nog niet getest.

Conclusie:
Zoals al gezegd, de Columbia rugzak voldoet aan wat ik zoek in een dagrugzak. Makkelijk laadbaar, geen gebogen rugpand en het draagcomfort is prima. De prijs die ik betaalde was op 5 cent na 70 euro en ook dat is alleszins redelijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.