Weer een nieuwe tent? Ja, de derde

Ik had al een driepersoonstent, Fjällräven, een tweepersoonstent, Eureka, en dus was het niet meer dan logisch om een eenpersoonstent aan te schaffen. Een mens wil ook wel eens in zijn eentje weg. Nu heb je lichtgewicht en licht en duur en duurder. Ik liet mijn oog vallen op de Eureka Spitfire Solo, maar het moest vooral niet te veel kosten. Wat doe je dan? Ik zocht (en zocht en zocht) op Marktplaats en verdomd, het lukt me er eentje te kopen. Het kostte me 50 euro. Maar een tweedehandstent, is dat slim? Waarom niet, soms heb je geluk en dat had ik. In deze tent was slechts vijf nachten geslapen en eenmaal gebruikt voor een trektocht door de Pyreneeën. De oude eigenaar deed dat eenmalig en dat maakte de tent daarna overbodig. Lucky me dus.

Eureka Spitfire solo compleet

Niet superlicht
Eureka solo binnenDe tent is ideaal voor om mee te nemen in de rugzak, makkelijk op te zetten en van een degelijk, betrouwbaar merk. De tent weegt volgens de fabrikant 1.75 kg en op mijn weegschaal 1.8 kg. Dat klopt dus. Niet superlichtgewicht, maar geld speelt bij de aanschaf van een tent ook een rol. Ik ga het ermee doen. De hoogte van de binnentent is een meter, voldoende om te zitten, lang genoeg om mijn luie lijf rust te gunnen en daarnaast plek om de spullen neer te leggen. Al moet dat nog maar allemaal blijken na gebruik. Maar de eerste ervaringen zijn positief.

Opzetten
De tent heeft twee stokken die makkelijk aan elkaar te klikken zijn, een lange en een korte. Het uiteinde van de stokken zet je in de binnentent, waarna je die heel simpel aan de stokken klikt. Buitentent erover en feitelijk ben je klaar. Heb je geen zin, dan zijn twee haringen voldoende om de tent aan de grond te verankeren. Met een paar meer kan je wel een windje hebben. Verder zijn er vier scheerlijnen om het allemaal goed tegen de grond te houden mocht het weer daarom vragen. Twee ventilatieopeningen aan de bovenzijde van de tent moet grotendeels het condens tenietdoen. Maar in de praktijk moet ik dat nog proberen. Naast de binnentent is een kleine ruimte beschikbaar om je schoenen en wat ander spul neer te leggen. Niet supergroot, vol is hier dan ook echt vol.

Maar goed, ik heb alleen de tent gekocht en opgezet. De gebruikerservaring komt dus wat later en kun je natuurlijk hier lezen.

1 antwoord
  1. Gerrit Kruis
    Gerrit Kruis zegt:

    Gefeliciteerd met het nieuwe onderkomen Fred, ziet er goed uit. Leuk dat deze tent alleen nog maar in de Pyreneeën zijn werk heeft gedaan. Voor herhaling vatbaar maar nu met een andere bewoner, die recent aan de Pyreneeën heeft mogen proeven!
    Persoonlijk vinden we dat er helemaal niets mis is met aanschaf van gebruikte materialen. Zeker als de tent kwalitatief nog prima is kan een ander er nog vaak verbazingwekkend lang en veel plezier van hebben. Wij hebben vroeger ook altijd gecampeerd, en bedienden ons daarbij van een Karsten 300-400, zeg maar een katoenen Rolls Royce onder de familie tenten. Vele jaren gebruikt, onverwoestbaar, zee aan ruimte, enfin je kent dat wel. Na onze emigratie is de tent mee naar Spanje gegaan en daar vervolgens nooit meer gebruikt. Drie jaar geleden hebben we de tent te koop aangeboden en er een gezin met kleine kinderen blij mee kunnen maken. Die camperen er nu al weer een paar jaar in en naar volle tevredenheid. De leeftijd van die tent? Nu dus ongeveer 25 jaar!! Je vraag in dit stukje of het slim is, beantwoorden we dus zeker met een “ja”. Veel mooie avonturen met je nieuwe tent!!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.