De Camper Experience op Zandvoort mag je niet missen

,

Je hebt kampeerders die zweren bij een tent, weer anderen wonen zomers in een sleurhut. Maar steeds meer kampeerders leren het vrije leven kennen van de camper. Dagje hier en dan een dagje daar. Altijd je huis bij je. Op zich een ideale manier om van het buitenleven te genieten en ook steeds meer Nederlanders ontdekken dat vrije gevoel. In Nederland rijden ongeveer 100 duizend campers in alle soorten en maten rond. Sinds 2010 groeide dat aantal met bijna 50 procent. Voor al die mensen met een camper, en voor al diegenen die er misschien eentje willen, is er nu de NKC Camper Experience 2016 op 22, 23 en 24 april op het circuit van Zandvoort.

Corrigeer je camper
Dat is een evenement dat je niet mag missen. Het is mooi moment om wat meer te leren over deze vorm van kamperen en je op de hoogte te stellen van het laatste nieuws en mee te doen aan de vele activiteiten. Leer rijden met een camper, hoe je achteruit kunt inparkeren of leer hoe je een noodstop moet maken. Vakantie met een camper is leuk, maar wel veilig natuurlijk. De topper is De Gladde Cirkel: leer hoe je, onder begeleiding, een een voor- en achterwielslip veilig kunt corrigeren. Maar laat je vooral vertellen hoe het is om 4X4 te rijden en wat je moet doen als je tot aan je assen in de prut staat. Verder zijn er verschillende uitvoeringen campers die je kan testen op het circuit.

Grijze golf
Waarom de camper zoveel wint aan populariteit is niet helemaal bekend, maar het zal vooral met de vrijheid te maken hebben. Het kunnen gaan en staan waar je maar wilt. Mensen met een camper gaan gemiddeld zesmaal per jaar op vakantie, de helft daarvan zijn kortere trips. Per jaar rijden ze ongeveer zevenduizend kilometer en de helft van de nachten wordt doorgebracht op een camping en de rest op een camperplaats. Feit is wel dat de camper wel het domein is van de ‘grijze golf’, meer dan driekwart van de camper bezitter is 60 jaar of ouder. Maar de jongeren en gezinnen met kinderen zijn in opkomst.

Nederlandse Kampeerauto Club
De NKC vertegenwoordigt ruim 38.000 mensen die een camper bezitten en is daarmee de grootste van Europa. Als het gaat om informatie en eventueel camperreizen kun je niet om die organisatie heen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.