Sherpa’s stoppen: klimseizoen Mount Everest voorbij

Ondanks alle tegenstrijdige van de afgelopen dagen, lijkt het klimseizoen op de Mount Everest toch voorbij. De sherpa’s weigeren de vernielde klimroutes op de flanken van de hoogste berg van de aarde te herbouwen. Zonder die routes, die zwaar beschadigd raakten door de aardbeving en lawines, is het voor de klimmers onmogelijk de berg te bestijgen. Daarmee is het het klimseizoen, dat nog ongeveer een maand zou duren, voorbij.

Overigens meldt de NOS dat de berg niet officieel is afgesloten voor beklimmingen. Maar zonder sherpa’s, geen beklimmingen, zo simpel is het. Wrang is het ook, omdat Nepal veel geld verdient aan de verschillende beklimmingen in het land.

In Nepal staat het dodenaantal al ruim boven de zevenduizend mensen, de aardbeving van 7,8 op de schaal van Richter heeft van het land een chaos gemaakt. Weinig is nog heel en het zal nog jaren duren voor het land deze aardschok te boven is. Op dit moment lijkt er voldoende noodhulp om de inwoners te voorzien van de belangrijkste noden, maar dan moet de wederopbouw nu beginnen. Maar zonder hulp van de internationale gemeenschap is dat onmogelijk. Het Nederlandse Urban Search and Rescue team is vandaag weer huiswaarts gekeerd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.