Beklimmen Mount Everest moet veiliger

everest

Het beklimmen van de hoogste berg op aarde moet veiliger en met een aantal maatregelen hoopt de Nepalese regering dat te bereiken. In ieder geval moet de weersvoorspelling beter waardoor de veiligheid van de klimmers zal toenemen en komen er strengere eisen voor het verkrijgen van een vergunning, die overigens wel flink goedkoper wordt. Het beklimmen van de Mount Everest levert Nepal jaarlijks zo’n 4 procent van het bruto nationaal product op. De maatregelen zijn een gevolg van de lawine van april 2014 waarbij 16 sherpa’s om het leven kwamen.

In ieder geval komt er een speciaal bureau in het basiskamp waar ambtenaren moeten proberen de omstandigheden op de berg te verbeteren. Zo kan er sneller gereageerd worden als er problemen op de Everest zijn. Het weerbureau stuurt prognoses naar dat speciale kantoor die vervolgens bij de verschillende klimmers moeten komen, die kunnen daardoor beter inspelen op eventuele weersveranderingen.

Nepal denkt overigens wel dat, ondanks het tragische ongeval van vorig jaar, de klimmers dit seizoen, dat begint in maart, weer terugkeren. Omdat te bevorderen heeft Nepal de kosten voor een vergunning teruggebracht van 25 duizend dollar tot 11 duizend dollar per klimmer. Wel stelt de Nepalese overheid strengere regels aan het verstrekken van een vergunning. De klimmers moeten ervaring hebben met klimmen op grote hoogte, alvorens ze een vergunning kunnen krijgen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.