Alle klimmers zijn van de Mount Everest

,

De bergbeklimmers die vast zaten op de hoge flanken van de Mount Everest zijn inmiddels in veiligheid gebracht. De meer dan duizend mensen, 350 klimmers en 700 sherpa’s, werden met een helikopter van de berg gehaald. Dat kon door de gunstige weersomstandigheden. De heli moest wel vaak op en af de berg vliegen, omdat deze maar steeds twee mensen kon meenemen.

Het basiskamp op de Everest is grotendeels vernield door de aardbeving en de daardoor ontstane lawines die met zo’n 300 kilometer per uur naar beneden raasde. Zeker zeventien bergbeklimmers kwamen hierbij om het leven. In het basiskamp was ook de Nederlandse klimmer Eric Arnold aanwezig. Hoe hij die die angstige momenten beleefde is te lezen op zijn website.

Het totale dodenaantal in Nepal is gestegen tot boven 4.300 mensen en kan nog verder oplopen. In totaal zijn meer dan acht miljoen mensen getroffen. Zover bekend zijn de meeste Nederlanders in het gebied veilig en zijn er twaalf landgenoten gewond geraakt. De samenwerkende hulporganisaties heeft giro 555 geopend voor noodhulp aan Nepal.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.