Hét uitje van komend weekend: de Lentedagen van de ANWB

Ik moet een nieuwe tent! Vind ik dan, maar te vaak hoor ik: ‘Maar die oude tent is toch nog prima?’ Dat moet ik toegeven. Onze Fjällräven Aka RS3 van ruim 10 jaar oud is nog prima en iedere keer kijk ik er trots naar als de tent weer strak staat. Mooi tentje! Maar, ik wil een nieuwe tent, liefst een tipi. Er is nog één kans om mijn wederhelft te overtuigen en dat is op het leukste uitje van komend weekend: de Lentedagen van de ANWB in Bussloo. Heb je nog wat nodig, dan moet je daar naar toe. Een ideaal moment om de nieuwste zaken op kampeergebied te bekijken. Ja ook vouwwagens en caravans want Nederland is toch het land van de sleurhut.

Hét kampeerland
Nederland is een kampeerland bij uitstek. Vorig jaar vierden 5,3 miljoen Nederlanders vakantie op de camping.  Dat is goed voor 61,9 miljoen overnachtingen en ruim 2 miljard aan uitgaven, volgens de cijfers van de ANWB. Nederland zelf is voor de kampeerders hét vakantieland. Er is een enorme verscheidenheid aan campings. Van zeer luxe tot zeer eenvoudig.  Ook het aanbod van uitjes en van fiets- en wandelmogelijkheden is groot en divers. Populaire buitenlandse kampeerbestemmingen zijn: Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Kroatië.

Steeds meer luxe
De moderne kampeerder houdt – weer volgens de ANWB – van luxe én comfort: een wijntje drinken voor de tent met de voeten in het gras, maar ook lekker eten in het restaurant.  Veel campings investeren dan ook in nieuwe voorzieningen. Vooral in luxe huuraccommodaties. Sommige campings onderscheiden zich door opmerkelijke innovaties.  Zo richt Camping Resort Sanguilí in het Spaanse Salou zich op de gezondheid van zijn gasten. In de campingwinkel en in het restaurant is gezonde voeding te krijgen gericht op mensen met persoonlijke voorkeuren en beperkingen door allergieën of ziektes. Bijvoorbeeld glutenvrij, lactosevrij of vezelrijk. Voor de mensen die mij kennen: dit is niet mijn idee van een kampeervakantie. Maar ieder zijn ding denk ik maar.

Mannencaravan
Meer dan 200 exposanten laten op het recreatieterrein zien wat er zoal te koop is. Nieuwe tenten en caravans,  de hipste vouwwagens maar ook gebruikte en door de Bovag gecheckte caravans. Ook zijn de nieuwste snufjes op het gebied van de belangrijkste sportieve bezigheden tijdens een kampeervakantie  zoals wandelen, fietsen en zwemmen te zien.
Nieuw op het evenement is de mannencaravan. Geheel gepimpt en uitgerust met alles wat echte mannen willen. Zoals een enorme geluidsinstallatie, een grote barbecue, dakterras, een grote koelkast voor bier en vlees en een groot beeldscherm  om onder de luifel films of voetbal te kijken. De caravan heeft naast een bierpomp ook een ingebouwde stofzuiger.

Ach, er is ontzettend veel te zien, het uitje van het weekend dus. Of je nu van luxe houdt, of juist niet. Zelfs aan de kinderen is gedacht en worden vermaakt, ideaal dus om heerlijk over het terrein te struinen zonder die kinderen. De Lentedagen zijn dus op zaterdag 18 en zondag 19 april van 10.00 tot 17.00 uur in recreatiegebied Bussloo in Gelderland. Het programma en alle informatie vind je hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.