Barack Obama met Bear Grylls de wildernis in

De Amerikaanse president Barack Obama trekt 48 uur de wildernis in van Alaska samen met de Britse survivalspecialist Bear Grylls. Hij doet dit voor de opnames van het Discoveryprogramma Running Wild with Bear Grylls. Met zijn optreden in het programma wil Obama aandacht vragen voor effecten van de klimaatverandering op de natuur in de meest noordelijke staat van de VS. Kort geleden tweette de Amerikaanse president: ‘As long as I’m president, America will lead the world to meet the threat of climate change.’ De opnames zijn deze komende periode en wordt in het najaar uitgezonden. Wanneer het programma op de Nederlandse televisie te zien is, is nog niet bekend.

Eerste president in het poolgebied
Voor dit seizoen van Running Wild, heeft Grylls al veel bekendheden weten te strikken om met hem twee dagen en een nacht in de wildernis door te brengen, zoals Drew Brees, de beroemde quarterback van de New Orleans Saints en nu dus ook de Amerikaanse president. In vorige seizoenen waren onder andere Kate Winslet en Jesse Tyler Ferguson te bewonderen. Obama is de eerste president die het poolgebied bezoekt en zich waagt aan een survivaltocht en voor hem een perfecte mogelijkheid om de klimaatverandering onder de aandacht te brengen van het Amerikaanse publiek. Voor zijn vertrek naar Alaska kondigde Obama nog aan dat hij de naam van de hoogste berg van Alaska, de Mount McKinley, wil veranderen naar de oorspronkelijke inheemse naam Denali.

Geen urine
Obama ontmoet Grylls als hij een gepland bezoek brengt aan Alaska en krijgt dan een crash course in survivaltechnieken. De president gaat niet zijn urine drinken, zoals Grylls wel eens doet in zijn programma. Dit ondanks de petitie van de Amerikanen omdat juist wel te doen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.