6de Maand van het Groene Hart

Ook dit jaar is er weer een Maand van het Groene Hart, van 21 maart tot en met 30 april, iets langer dan een maand dus. Stichting Groene Hart kloppend hart vraagt dan extra aandacht voor het groene gebied dat ingeklemd ligt tussen Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Er zijn tientallen culturele evenementen, sportieve activiteiten, uitjes in de natuur en nog veel meer. Ideaal om eens dat gebied nader te onderzoeken. Eind maart is ook precies de periode dat het recreatieseizoen weer begint, de meeste campings gaan dan ook open.

De start is zoals altijd met de Joop Zoetemelk Classic. Nederlands meest bekende wielrenner komt namelijk uit Rijpwetering, daar staat ook een standbeeld van hem. De start en finish van deze klassieker is in Leiden. Voor iedere fietser is er wel een geschikte afstand, 150, 100, 75, 50 en 25 kilometer. Joop verricht het startschot en rijdt zelf ook mee.

Tijdens de rest van de Maand zijn bezoekers van het Groene Hart welkom op verschillende boerderijen, staat er een museumroute op het programma en zijn er verschillende workshops, exposities, concerten, streekmarkten, fairs en wandeltochten. Uiteraard zullen de verschillende recreatieondernemers ook een mooi aanbod leveren.

Meer informatie is er te vinden op: www.groenehart.nl/maand of www.facebook.com/MaandGH. Begin maart verschijnt er een speciale evenementenkrant met een uitneembare agenda. Deze uitgave wordt verspreid via VVV’s, gemeentehuizen en bibliotheken in en rondom het Groene Hart.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.