Zes tips om je uitrusting goedkoper aan te schaffen

Je outdoor-uitrusting op peil houden is belangrijk en soms een verslaving, dat geef ik onmiddellijk toe. Hoeveel geef je eraan uit? Misschien is een betere vraag, hoeveel van je budget kan je uitgeven aan je uitrusting zonder dat andere – vaak belangrijke rekeningen – zaken blijven liggen. Heb je geld genoeg, geen punt en lees vooral niet verder. Zie je regelmatig de onderkant van je portemonnee? Doe er dan je voordeel mee.

Hieronder volgen een aantal tips om je uitrusting op peil te houden en dan niet tegen de hoofdprijs.

Niet iedereen hoeft de Mount Everest op

ik ben gek op de mooiste, nieuwste producten en het liefst koop ik me suf. Maar wat ik me terdege realiseer is dat ik niet de meest avontuurlijke buitensporter ben, ik wandel en kampeer. Daar heb ik geen kleding voor nodig die uitermate geschikt is voor het beklimmen van de hoogste berg op aarde. Door me dat voor ogen te houden, koop ik niet de beste – en dus duurste – kleding, maar spullen die voldoen aan mijn behoeftes. Daarnaast houd ik in gedachten dat goede spullen ook langer meegaan. Het blijft dus altijd een afweging tussen prijs en kwaliteit.

Koop buiten de seizoenen om

Ski’s koop je in de zomer en zomershirts bij voorkeur in de herfst of winter. Kortom, maak dankbaar gebruik van de restanten van de grote en kleine outdoor- en kampeerwinkels. De keus die je dan hebt is misschien wel minder, maar de prijs zal aanzienlijk lager zijn. Dat voordeeltje pik je dan mooi even mee. Wat zeker niet verstandig is, is winkelen tijdens het vakantieseizoen. De prijzen zijn dan zo hoog mogelijk omdat iedereen dan schijnbaar zijn uitrusting wil aanvullen. En geef toe, tijdens de vakantie ben je ontspannen en zeer gevoelig voor de meest mooie spullen.

De uitverkoop

De tip die iedereen wel kent, koop tijdens de uitverkoop en bespaar zo veel geld. Winkels vernieuwen de collectie – nieuwe modellen en nieuwe kleuren – en de rest moet weg. Het kan je veel geld besparen.

Koop een ouder model

Elk jaar komen de outdoormerken weer met nieuwe kleding, sterk verbeterd en misschien wel met nieuwe toepassingen. Het is een beetje als met wasmiddelen: vernieuwd en nu nog beter. Dat idee. Maar betekent dat het model van een jaar daarvoor ineens niet goed genoeg meer is? Zeker weten van niet en dat scheelt weer in de prijs van het product. Zo kan je best een jaar of drie terug gaan als het gaat om de aanschaf van een verouderd model. Hangt je leven van dat product af, negeer dan deze regel en koop het beste wat je kunt krijgen.

Buitensportoutlet

Koop online

Niets is leuker om eindeloos lang te snuffelen in alle rekken die een winkel heeft. Zo kun je direct een jas aantrekken of in een tent gaan liggen. Altijd goed, die look en feel. dat is misschien het nadeel van online winkelen. Je bestelt het product en je kunt pas voelen en passen als het product binnen is. bevalt het niet dan moet je het terugsturen en het juiste model of maat opnieuw kopen. Omslachtig, maar online vind je vaak wel de koopjes. Buiten dat, is het makkelijk shoppen om te zien waar je de laagste prijs kunt krijgen. Vertrouw je een buitenlandse website, waarom dan niet buiten Nederland bestellen. Houd in dit geval wel rekening met de invoerkosten. maar het kan zeker voordeeltjes opleveren. Als je de buitenlandse bestelling betaalt met Paypall ben je in ieder geval goed verzekerd. Voor een goed overzicht van de vele onlineshops, klik je hier.

Koop tweedehands

Het mooie van de vele kringloopwinkels is dat je nooit weet wat je kan vinden. En waarom dan niet je wandeluitrusting. Laat je niet afschrikken door de woorden gebruikt, of tweedehands. bekijk het en beoordeel het en de prijs is meestal verschrikkelijk laag. Verder zijn er natuurlijk de sites met tweedehandsproducten, marktplaats is daarvan wel de grootste. Per dag komen daar vele tientallen tenten op te staan die een nieuwe kampeerder zoeken. Maar dat geldt net zo goed voor kleding en andere uitrustingsstukken.

Heb jij nog tips om goedkoper aan je gear te komen? Deel ze!

1 antwoord
  1. Gerrit
    Gerrit zegt:

    Goed stuk Fred!! Mag ik daar nog een tip aan toevoegen. Ik ben fan van een aantal merken. Gewoon omdat ik het goed vindt, gewoon omdat ik het mooi vindt of gewoon omdat het merk goed bezig is met de natuur. Veel van deze merken verzorgen een NIEUWSBRIEF, waarin ze producten aankondigen en wetenswaardigheidjes delen. Ook de aanbiedingen komen natuurlijk langs. Abonneer je op deze nieuwsbrieven en ontvang vaak extra kortingen als beloning…. Het werkt echt!!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.