Zeer zeldzaam: de gladde slang

We keken met open ogen naar iets dat voor onze ogen van een zwart-wit bolletje ontrolde tot een slang. Gewoon midden op het wandelpad dat bezaaid was met grind. ‘Kijk een slang’, meer wisten we van verbazing niet uit te brengen. Ik pakte mijn telefoon en wist die razendsnel in de videomodus te krijgen waardoor ik de slang een stuk kon filmen voor hij (of zij) tussen de hei verdween. Als je praat over hoogtepunten in je leven: dit was er een.

Toen de slag was verdwenen en wij van onze verbazing waren bekomen, liepen we door naar ‘ons’ bankje en dronken daar een bakje thee. We pakten ons natuurboekje en probeerden uit te zoeken welke slang zojuist voor onze ogen over het pad kroop. Het boek gaf geen uitsluitsel: we vonden twee slangen. De ringslang en de adder. Maar de slang op de video die ik maakte, zag er toch anders uit. De adder? Nee, maar wat dan wel?

Leve de smartphone en leve internet. De speurtocht was lastig, maar we kwamen uit op de gladde slang. Toen nog nooit van gehoord. Nu weten we er inmiddels wat meer van. Het beestje is in ieder geval zeer zeldzaam en dat maakte onze waarneming bijzonder. Zomaar ergens op de hei op de Veluwe.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.