Wandelen naar een Pyramide

,

Voor piramides moet je naar Egypte, dat weet iedereen. De oudheid komt je daar vanzelf tegemoet. Maar ook in Nederland hebben we een piramide, ook dat weet iedereen. Denk ik. In Austerlitz. Veel schoolreisjes gaan er heen en hele kuddes mensen. Wat kan je er doen? Het ding beklimmen, er naar kijken en er is een speeltuin en restaurant. Dat is het wel zo’n beetje. Niet veel, maar je moet er eens geweest zijn. Toch? In ieder geval kan je in de buurt geweldig wandelen. En dat deden wij toen we een weekend doorbrachten op Landgoed De Horst op de Utrechtse Heuvelrug. We liepen de wandeling Marmontberg en ja, dan kom je langs de Pyramide van Austerlitz.

We begonnen bij pannenkoekenhuis Bergzicht. Initieel was het plan een andere route te wandelen, maar in de folder stond de start van die wandeling niet aangegeven. Dan maar wat anders. De route Marmontberg dus, 4 kilometer door heerlijk bos. Voor ons is dat het summun. We wonen in het Groene Hart en die strakke weilanden kennen we wel. Bomen willen we, en veel ook. Op de Utrechtse Heuvelrug kun je dan je hart ophalen. Loofbos wisselt af met dennenbos. En het onvermijdelijke gebeurde: de piramide.  Mooi moment voor een pauze en dat betekent voor ons de brander aan voor een pannetje soep.

Laat nu ook precies op dat moment de hemel losbarsten. Zeg maar: een buitje (ahum) tegen de stof. Echt gekleed op een bui waren we niet. Maar goed, rug in de wind en rustig afwachten en met mijn bovenlichaam beschermde ik het brandertje. Met de soep is het goed gekomen. Toen de regen voorbij was, en de soep op, gingen we weer in de benen. Natuurlijk vlak langs de piramide, langs het restaurant en terug naar ons beginpunt. Een kort rondje, maar onze voorbereiding voor het weekend was ook niet al te best. Mijn wandelkaarten lagen nog gewoon thuis. Volgende keer maar gewoon meenemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.