Top 5 beste outdoormuziek

Je kunt er uren over twisten, ieder heeft zijn eigen muzieksmaak natuurlijk, maar als het vuur knappert en de tent staat, zou je bij mij deze vijf nummers kunnen horen. Voorheen namen we een radio mee, met een cassettebandje, tegenwoordig sluit je de telefoon aan op je bluetooth-speakertje. Mijn absolute nummer 1 is Society van Eddie Vledder. De titelsong van de film Into the Wild. Waarom, buiten het feit dat de zanger van Pearl Jam een waanzinnige stem heeft?

Ik ben gegrepen door de film die het verhaal vertelt van Chris McCandless. De jongeman die volledig brak met zijn familie en eropuit ging. Niemand wist meer waar hij was en wat hij deed. Zijn route liep door een groot deel van de VS, hij werkte wat en voorzag zo in zijn bestaan. Zijn droom was een tijdje in Alaska door te brengen, iets dat hij deed en dat zijn leven kostte. Over zijn precieze doodsoorzaak zijn nog steeds speculaties gaande. Onlangs verscheen ook het boek van de zus van Chris, Carine. Haar boek (ik moet het nog lezen) geeft meer inzicht in hoe Chris opgroeide en geeft mogelijke verklaringen over zijn reis (vlucht?). Ik geeft het toe, het verhaal van Chris is bijna een obsessie geworden. Daarnaast geeft de film een prachtig beeld van het ruwe Alaska, die overweldigende natuur waarin ik niet zou kunnen overleven. Die staat van de VS is dus een ultieme droom, daar een trektocht kunnen maken is mijn idee van alleen op de wereld, ik en al die beren dus…

Die andere nummers? Ach, het is een keuze van mij, luister gewoon, geniet en denk er een kampvuur bij. Heb je een beter idee voor dat ultieme kampvuurliedje? Laat het me weten en reageer.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.