Nomineer een fiets- of wandelroute als de de beste van 2017

Wat worden de opvolgers van de Van Gogh Fietsroute Brabant en de Geopaden op de Stuwwal, respectievelijk Fietsroute en Wandelroute van het jaar 2016. Iedereen kan de jury tippen of een route die de moeite waard is om verkozen te worden tot de beste van het jaar 2017. Hoe nomineren/ Simpel, stuur een mail met de benodigde informatie naar fietsroute@fietsenwandelbeurs.com of wandelroute@fietsenwandelbeurs.com en de jury zal de aanvraag bekijken en beoordelen. Dus ken je een route die aan de criteria voldoen, aarzel dan niet, aanmelden die route!

Fietsroute van het Jaar

Aan de criteria voor de verkiezing voor de Fietsroute van 2017 verandert niets ten opzichte van 2015. Alle nieuwe of recent vernieuwde Europese meerdaagse routes die zoveel mogelijk over verkeersluwe wegen lopen, kunnen zich kandidaat stellen, of kandidaat gesteld worden. De uitreiking van de prijs voor de beste fietsroute, de Fietstrofee, is op 11 februari 2017, tijdens de eerste dag van de Fiets- en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht.

Wandelroute van het Jaar

Na samenvoeging van de afzonderlijke verkiezingen in Nederland en België, blijft er één trofee over voor de Wandelroute van het Jaar in de Lage Landen. In aanmerking komen nieuwe of recent vernieuwde routes die over Nederlands of Belgisch grondgebied lopen. Dit kunnen zowel meerdaagse routes zijn, als een combinatie van eendaagse routes. De prijsuitreiking is op 18 februari 2017 in Flanders Expo in Gent, tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs Vlaanderen.

Kandidaat voorstellen

Waar moet een fiets- of wandelroute dan aan voldoen. Je leest het hieronder, of klik gewoon hier.

Criteria

 • meerdaagse routes of combinatie eendaagse routes die omwille van originaliteit, thematische samenhang en belevingswaarde een aantrekkelijk wandelaanbod vormen
 • routes korter dan 30 km komen niet in aanmerking, tenzij ze deel uitmaken van een breder project
 • wandelnetwerken komen enkel in aanmerking als ze meer zijn dan een inventaris van wandelvriendelijke of verkeersluwe wegen en paden
 • nieuwe of sterk vernieuwde routes die gefinaliseerd zijn tussen november 2015 en november 2016
 • trajecten die voor minstens de helft over Belgisch of Nederlands grondgebied lopen

Beoordeling

 • afwisseling in landschapsvormen en bezienswaardigheden
 • veilige, rechtszekere, toegankelijke paden
 • aandeel onverharde/licht verharde single en double tracks
 • goede bewegwijzering is plusplunt
 • aanvullende papieren gids, website, app
 • gpx-tracks zijn een plusplunt
 • accurate routebeschrijving, aanvullende streekinformatie, praktische informatie
 • duidelijke etappe-indeling is een pluspunt

De Fiets en Wandelbeurzen zijn de grootste indoor events in Europa voor fietsers en wandelaars met in totaal circa 40.000 bezoekers. In 2017 zijn er edities in Jaarbeurs Utrecht (11-12 februari) en Flanders Expo in Gent (18-19 februari).

Even los van bovengenoemde criteria. wat vindt jij de beste wandelroute in Nederland en waarom?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.