Landgoed De Horst: binnen en toch buiten

Toen we de deur openden met de sleutelpas, waren we verbaasd. Nu is het niet mijn gewoonte om een hotel op te hemelen, maar de kamer die we betrokken bij Landgoed De Horst, Driebergen, deed ons versteld staan. De andere wand, tegenover de deur, bestond volledig uit glas. Daardoor keken we over een grasveld, met bomen. Indrukwekkend, zoveel licht. Binnen was zo in perfecte harmonie met buiten. Met de kamer zelf was ook niets mis. Een prima bed, de kamer verder redelijk minimalistisch, achter het bed een muur met daarachter het natte gedeelte. Een kamer naar ons hart. Eb en Vloed, op Landgoed de Horst. En voor alle duidelijkheid: geen sponsoring, alles zelf betaald.

Schone en lichte kamers

Landgoed De Horst ligt net buiten Driebergen/Rijsenburg en draait voornamelijk op het geven van cursussen op het gebied van leiderschap. Het terrein is wijds, bestaat voor een gedeelte uit bos.Het hoofdgebouw bestaat uit de 19de eeuw en bevat de receptie en het ontbijtgedeelte, in de avond is dat ook de bar. In dat gebouw zijn ook kamers. Maar doe jezelf een plezier: boek je kamer in Eb en Vloed, en geniet van een waanzinnig uitzicht vanaf je kamer. De kamer is licht, schoon en door het uitzicht mooi. Het betekent wel dat je in de ochtend een stuk moet lopen naar het hoofdgebouw. Daar is het ontbijt dat overigens meer dan voortreffelijk is. Mooi detail: in de ontbijtkamer staat een zitje met tientallen tijdschriften. Heerlijk voor bij een kop koffie dat daar altijd gratis is.

Doen dus

Overdag is er genoeg te doen, je bevindt je op de Utrechtse Heuvelrug en de natuurlijk ligt op loopafstand, of desnoods een stukje met de auto. Kortom, Landgoed De Horst is een perfecte uitvalsbasis voor een mooi weekendje buiten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.