Karel Sabbe breekt snelheidsrecord op de Appalachian Trail

, ,

In augustus verpulverde de Belgische tandarts, Karel Sabbe, het record op de Appalachian Trail. Zijn tijd was 41 dagen en 7 uur. Een verbetering van maar liefst 4 dagen ten opzichte van het oude record. Iedere dag liep hij 2 complete marathons over onverhard geaccidenteerd, bergachtig terrein. Eerder vestigde Sabbe al een nieuw record op de Pacific Crest Trail, de route die langs de westkust van de Verenigde Staten loopt van Mexico naar Canada.

De Appalachian Trail (en ook de Pacific Crest Trail) zijn wandelroutes in de VS, geen hardloopwedstrijd. Toch zijn er mensen die die routes hardlopend volbrengen. Sabbe is er een van, en een succesvolle. De Belg verbrak het record op de 3.500 kilometer lange trail die start in Springer Mountain, Georgia, in het zuidoosten van de VS tot Mount Katahdin in Maine, het noordoosten. Per dag zwoegde de Vlaming gemiddeld 85.2 kilometer. Gemiddeld overwon hij dagelijks 3.400 hoogtemeters, per week driemaal de Mount Everest op en af. Ter vergelijking: een gemiddelde hiker doet er 4 tot 6 maanden over, Sabbe 6 weken. Zijn vriend en zwager Joren Biebuyck ondersteunde hem op logistiek gebied. Rond 3 uur in de ochtend begon de dag om voor vieren al te beginnen met lopen.

Het was fantastisch

‘Hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik besef dat dit iets uitzonderlijks is geweest. Het was ongelofelijk zwaar, maar ook ongelooflijk op het vlak van ervaring, beleving en natuur. ’t Was echt fantastisch. Ik heb er natuurlijk een jaar voor gewerkt, heel veel voor getraind, mij mentaal voorbereid ook. Ik wist dat het zwaar zou worden, maar met heel veel doorzettingsvermogen en ondersteuning van vrienden en familie is het gelukt’, zei Sabbe tegen de VRT.

 

1 antwoord
 1. Paula Jorna
  Paula Jorna zegt:

  Wat een fantastisch mens is dit.
  Ongelofelijk en onbegrijpelijk dat een mens zoiets kan opbrengen.
  Kerel (Karel) wat een kanjer ben je.
  Mijn hoogste respect hiervoor.
  Ik wens je nog vele lange en prachtige wandelkilometers op deze planeet.
  Heel veel succes.
  Een (oudere) fan.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.