Geen Everest voor 12-jarige: Denali next

De jongste op de top van de Mount Everest zal hij dit jaar niet worden. Zijn naam ontbrak de afgelopen periode tijdens de bestijgingen van de Mount Everest. Tyler Armstrong kreeg geen toestemming om deze berg op zijn 12-jarige leeftijd te beklimmen. De veranderde regels, om de veiligheid te bevorderen, zijn daar debet aan. Maar de kleine Amerikaan zit niet bij de pakken neer. Deze maand nog beklimt hij de berg Denali (voorheen Mount McKinley), de hoogste berg van het Noord Amerikaanse continent en voor volgend jaar hoopt hij wel op toestemming om de Everest te beklimmen.

De zeven toppen

Het doel van Tyler is niet veranderd door de teleurstelling om de Mount Everest niet te mogen beklimmen. Hij wil de Seven Summits allemaal beklimmen: de hoogste top op ieder van de zeven continenten: Mount Everest, Azië (8848 m), Aconcagua, Zuid-Amerika (6962 m), Denali, Noord-Amerika (6190 m), Kilimanjaro , Afrika (5895 m), Elbroes, Europa (5642 m), Vinsonberg, Antarctica (4892 m) en Puncak Jaya of Carstenszpiramide, Oceanië (4884 m). Tyler beklom tot op dit moment de Kilimanjaro, Mt. Aconcagua, en Elbrus. Deze maand beklimt hij dan ook de Denali, volgens kenners de technisch moeilijkste berg van de zeven. Hiermee hoopt hij te bewijzen dat hij klaar is voor een klim naar de top van de wereld.

Voor volgend jaar hoopt Tyler dan weer op een ontheffing om de top van de Mount Everest te mogen beklimmen. Als hij in het voorjaar die top haalt, is hij alsnog de  jongste die dat ooit deed. Weliswaar niet als 12-jarige, maar als 13-jarige.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.