Een feest vier je natuurlijk ook in de buitenlucht

Natuurlijk, je kunt een zaaltje huren, een band en een groot feest geven. Maar dat is precies niet ons ding. Daarnaast zijn we ook helemaal niet getrouwd, maar wel 121/2 jaar samen. Zeg maar, 121/2 jaar niet getrouwd en dat met veel liefde. En zoals wij dat willen, vierden we dat heerlijk buiten, samen met de kinderen en aanhang: een wandeling met daarna een kampvuur met heerlijk eten. Omdat het kan en omdat het leuk is.

Verboden voor honden
Toegeven, het begon met een minder moment bij het buitencentrum bij de Oostvaardersplassen van Staatsbosbeheer. Mijn zoon heeft een hond en die hoort er natuurlijk ook bij. We stonden nog niet aan de deur of een hulpboswachter wees er ons op dat het zwaar verboden is voor honden. ‘Dit is een Natura 2000 gebied’, was haar verklaring. Maar als Natura 2000 ergens iets niets mee te maken heeft, is het wel met honden. Dat kan alleen geregeld worden in het beheerplan dat, in dit geval, in elkaar gezet is door Staatsbosbeheer. Schijnbaar hebben die wat tegen honden. Die beesten kunnen namelijk ook prima lopen aan een lijntje. Maar goed, we moesten weg, naar een route verderop waar een hond wel mag lopen.

Buitenfeest 2

Geen toegang
We gingen voor wandelroute ’t Lange pad dat in plaats van 7 kilometer ineens maar 5 kilometer lang was. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een wandeling door de vlaktes zoals dat bekend is van de Oostvaardersplassen: je ziet wat paarden, misschien een hert. Feitelijk mag je daar nergens het gebied in. Het gebied is fel bekritiseerd en voor mij mateloos interessant, misschien wel juist door al die kritiek. Maar toegankelijk is het totaal niet. Ergens is dat jammer en vraagt het om een illegale wandeling. Al kost dat vast een paar centen als je gesnapt wordt. De vraag is, is dat het waard?

Buitenfeest 3

Geen schade
Wandelen maakt hongerig en juist daarvoor hadden we twee grote pannen met soep bij ons. Uiteraard met brood en lekkers voor daar op. We wisten nog ergens een plekje met een picknicktafel waar we in alle rust een vuurtje konden stoken. Voor alle duidelijkheid: we hadden onze vuurschaal bij dus er is geen schade ontstaan aan welk grassprietje dan ook. De wind was hard en dat hield het vuur goed aan de gang, maar kostte dan ook weer veel hout. En ja, dat hadden we ook bij ons. Volledig zelfvoorzienend.

Kortom, als je dan toch een feestje wil vieren, trek er gewoon op uit.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.