Eureka-slaapmatjes: onze nachtrust is verzekerd

,

‘Hoe heb je geslapen’, vraag ik aan mijn lief op ons kampeerweekendje.
‘Redelijk’, is haar antwoord dat zoveel betekent als niet goed. Het blijkt dat zij steeds naar het midden van ons luchtbed rolt. Maar waarom?

Ineens wisten we het antwoord, ons verschil in gewicht zorgt ervoor dat zij wat hoger ligt en daardoor weg rolt van haar slaapgedeelte. Het betekende een zoektocht naar nieuwe matjes om op te slapen. Met succes: we zijn nu in het bezit van twee Eureka slaapmatjes, waardoor het probleem over is en de nachtrust voor beiden vast toeneemt.

Slaapmatjes zijn duur

Het begin van de oplossing bevond zich in eerste instantie op internet. Het werd een zoektocht langs alle kampeer- en outdoorwinkels. Slaapmatjes zijn er in overvloed, van goedkoop tot onwijs duur en alles er tussen in. En te duur, was in onze ogen ook echt te duur. Uiteindelijk hadden we misschien iets gevonden en die matjes waren verkrijgbaar bij Ton van Bemmelen Sports in Zoeterwoude-Rijndijk. Voor ons de dichtstbijzijnde outdoorwinkel. Ze kennen ons daar en laten ons vaak rommelen, ze weten dat als we vragen hebben we wel iemand roepen. De matjes die we voor ogen hadden, vonden we snel. Op de grond ermee en liggen. Best wel oké, maar…

Eureka heeft de oplossing

Een verkoper zag ons rommelen en sprak ons aan. We legden het probleem voor. De matjes die we op hoog hadden waren wel oké, volgens hem, maar van een niet al te beste kwaliteit. Hij wist wel een oplossing: dat bleken Eurekamatjes te zijn: SoftRest Traveler, met de maten 193×63,5×7,5. Een stuk duurder (over de 100 euro per stuk) dat zeker, maar ze liggen geweldig en voor beiden een eigen matje is de oplossing. In ieder geval, ondanks de prijs, was mijn lief direct om. En geloof me, dat gaat normaliter niet snel. Bijkomend voordeel is dat de matjes een hoge R-waarde (R6.4) hebben en dus ook zeer geschikt zijn voor koude winterdagen. Dat samen met een 

Coupler Kit van Exped blijven de matjes ook tegen elkaar aanliggen en ontstaat er geen spleet tussen de matjes. Kortom, we gaan het binnenkort beleven.

 

 

 

 

 

Voor alle duidelijkheid: Niet Ton van Bemmelen en ook niet Eureka sponsoren me om dit artikel te schrijven. We hebben gewoon de volle mep betaald en beiden bedrijven weten niet dat hier een artikel over verschijnt.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.