Drie alpinisten omgekomen: bergsportwereld geschokt / update: lichamen alpinisten geborgen

De lichamen van de drie alpinisten zijn door reddingswerkers gevonden. Al eerder zag de bemanning van een reddingshelikopter tussen de sneeuw en het puin van de lawine, klimspullen.

David Lama (28), Hansjörg Auer (35) en Jess Roskelley (36) zijn omgekomen tijdens de beklimming van de ruim 3000 meter hoge berg Howse Peak in de Canadese Rocky Mountains. Hun dood is overigens nog niet bevestigd. Een lawine werd de drie topalpinisten waarschijnlijk fataal.

Howse Peak is een beruchte klim, de wand bestaat uit een mix van rotsen en ijs. Dat samen maakt de beklimming erg gecompliceerd. Afgelopen dinsdag begonnen ze aan hun beklimming, sinds woensdag zijn ze vermist. De drie worden beschouwd als de beste klimmers ter wereld en maakten onderdeel uit van team The North Face.

De Canadese autoriteiten hebben woensdag het gebied doorzocht met een helikopter. Uit die zoektocht bleek dat er verschillende lawines zijn geweest in het gebied. Tussen het puin zag de bemanning van de helikopter klimmateriaal, vermoedelijk van de drie alpinisten. De totale klimwereld reageerde geschokt.

Meer lezen: hier, hier en hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.