Caravanners, doe het eens anders

Nederland is het land van de Caravans, de Kip, het mobiele, witte huis op wielen, van de sleurhut. Zodra het seizoen begint, wagen de caravanners zich op de weg en zoeken een plekje op de camping. Voor langere tijd of juist rijdend van camping naar kampeerterrein. De tent is (helaas vind ik) al jaren bezig met een teruggang. De campings zijn verworden tot statige lanen met daarlangs de vooral witte caravans. Soms met een tuintje en meestal met een grote voortent en luifel. Dat het anders kan bewijst het Canadese bedrijf Leaf House. Houten, unieke caravans, nou ja, zeg maar mobiele woningen. Hoe dan ook, het zou er een stuk mooier op worden.

Waarom caravans wit zijn is me een raadsel, waarom ze gestroomlijnd zijn snap ik wel. Maar het is allemaal wel eenheidsworst geworden. De ‘caravans’ van Leaf House zijn uniek, van hout en bijzonder creatief. Vergelijk het maar met een blokhut op wielen. De mobiele huizen bevatten alles wat nodig is voor een ontspannen vakantie: douche, toilet, geiser, keuken, elektriciteit en desgewenst zonnepanelen. Compleet self supporting, mocht dat nodig zijn. Afkoppelen en genieten maar.

Klein nadeel is misschien de prijs: tussen de 24.000 en 47.000 euro. Maar dan is hij wel compleet afgebouwd en staat voor je in Canada klaar. Ophalen is nog zo’n dingetje. Voordeel is wel dat voor de bouw van het rollende huis FSC-hout is gebruikt en dat je iets unieks sleurt door de vakantielanden. Ik geloof ook niet dat een Opel Astra de beste trekker is, misschien is een stevige pick-up veel slimmer. Maar de show steel je en de campings zien er ineens een stuk anders en mooier uit. Maar of het nog kamperen mag heten…

leafhouse2

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.