Camping Vlintenholt: best een aanrader

,

Drenthe werd het dit jaar voor de grote vakantie. Tropisch Drenthe, want de zomer was top, heet en heter. Drenthe is wel een provincie waar je leuke dingen kunt doen, maar het weer dreef ons steeds naar het water. Te warm om wat anders te doen. Als uitvalsbasis hadden we camping ’t Vlintenholt. Geen onbekend terrein voor ons. Een aantal jaren terug kampeerden we er ook al eens.

Waar zijn we?

We zijn in Drenthe, geen Frankrijk dit jaar. Een bewuste, privé keuze. Waarom Drenthe dan? We zijn er vaak geweest en we vinden het er mooi en het bevalt ons prima daar. Het wordt wel steeds lastiger om een geschikt kampeerterrein te vinden. Campings worden luxer en dat belichaamt niet het kamperen dat wij voorstaan. We houden het graag simpel. Het was dus een lange en intensieve zoektocht op het wereldwijde web. We kwamen uit op camping ’t Vlintenholt. Ook weer niet onbekend, jaren terug, onder andere eigenaren, waren we er ook al eens. De laatste jaren wisselde de camping regelmatig van eigenaar. Om het tot een succes te maken, valt dus niet mee. Gedurfde stap daarom van de nieuwe eigenaren.

Hoe staan we erbij?

Omdat we de camping wel kenden, zij het vaag in onze herinneringen, konden we de plek makkelijk kiezen van de plattegrond. We kozen voor plaats 97, in onze ogen toen een zonnige plek. Niet wetende wat voor zomer we zouden krijgen. Gelukkig leverde de plaats ook voldoende schaduw op, want dat was deze zomer best lekker.

Heide in boswachterij Odoorn

De camping bestaat uit twee gescheiden gedeelten, op een ervan zijn honden welkom. Alle plekken liggen in het bos, alleen op het veld ben je redelijk vrij van bomen. Maar dat was deze zomer geen pretje. De gang naar de douches liep voor ons over het veld en het was daar heet, bloedheet. Op ieder veld, op beide gedeelten, bevindt zich ook een speeltuintje voor de jongsten.

Alle plaatsen (zeker plek 97) op de camping zijn zonder uitzondering groot te noemen. Een groot gedeelte is voorzien van stroom, maar ook een flink aantal zonder. Wij hadden geen stroom: nergens voor nodig. Je kan je koelelementen invriezen bij de receptie en daar ook je bestelde broodjes afhalen. Of ijsjes kopen en gratis een bakje koffie drinken. In Odoorn zit een Coop supermarkt, ideaal om de koelbox te vullen. 

De camping heeft verder voldoende toiletten en douches en allemaal schoon. Voor kinderen is er in de ochtend de Kidsclub om ze een uurtje of wat bezig te houden. Vanaf de camping wandel je direct de boswachterij van Odoorn in. Aan te raden is een korte wandeling (anderhalve kilometer) naar restaurant Poolshoogte. Een geweldige plek om te eten of gewoon wat te drinken. Als het goed is, staan er nu ook vegetarische gerechten op de kaart.

Helaas voor de eigenaars, was het niet erg druk. Veel vrije plekken en dat is slecht voor de inkomsten. De camping, en zeker de eigenaren, verdienen beter. Maar het was voor ons heerlijk rustig en dat maak je op al die drukke campings niet mee.

And then there were two

Wat is er te doen?

In Drenthe is voldoende te doen, al zit je in Odoorn wel een beetje verder weg van de grotere, toeristische gebieden. Wel

Tja, Drenthe, hunebedden

zit je in het gebied van de Hunebedden. Mateloos interessant natuurlijk die trechterbekercultuur. Het Hunebedcentrum is, zeker met kinderen, een aanrader. Daarvoor moet je naar Borger en is dichtbij. In Emmen heb je natuurlijk Wildlands, ook prima te doen. Deze zomer was het extreem warm en dan wil je niet veel meer dan koel, verfrissend water om een duik te nemen. Staatsbosbeheer heeft in die omgeving heerlijke spartelvijvers liggen waar het prima uit te houden is. Via Google vind je ze allemaal. Bijna overal is er wel een restaurantje voor ijs en friet. En overdreven druk is het nooit.

Was alles dan oké?

Niet helemaal. Langs de camping loopt een weg, de N34, ook wel de Hunebed Highway genoemd. Die weg zorgt voor een redelijke mate van geluidsoverlast. Het zat ons niet dwars, maar de weg hoorde je bijna altijd. Opvallend vond ik dat de weg, in vergelijking met andere wegen, veel lawaai produceerde. Ergens denk ik dat dit minder kan. Langs een gedeelte van de camping loopt een geluidswal, maar die doet zijn werk niet goed. De provincie zou hier eigenlijk wat aan moeten doen. De provincie presenteert zich als toeristisch en een lawaaimakende weg verstoort de rust.

Conclusie

Drenthe is voor een vakantie prima en staat bij ons gewoon op nummer 1. Camping ’t Vlintenholt is, ondanks de N34, een aanrader. Een basic camping voor mensen die echt van kamperen houden. Alles wat je nodig hebt is aanwezig. Je staat in de boswachterij van Odoorn en kunt vanaf de camping leuke wandelroutes lopen. Fietsen ook natuurlijk, daar staat Drenthe om bekend. Op de camping kan je kamperen, maar er is ook een grote groepsaccommodatie en er zijn enkele huisjes. Voor als je niet in een tent wil. Oh ja, en een echte boomhut. En, ook niet onbelangrijk, goed betaalbaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.