De buitenlucht in op zondag 24 april

Er zullen best meer evenementen zijn, maar zondag 24 april is een prima dag om de wandelschoenen te veteren en er lekker de buitenlucht in te gaan. En waarom niet in het Groene Hart… In het Achterbos, bij Leidschendam houdt IVN Leiden een Vroegevogelwandeling. In de middag is er een gegidste wandeling in natuurgebied De Balij, in Zoetermeer. Hier is Staatsbosbeheer de organisator. Beide plaatsen liggen dicht bij elkaar, dus waarom niet met beide wandelingen mee lopen?

Voor de vroege vogels

Het vertrek is om 5.30 uur, dus vergeet niet de wekker te zetten, je wandelschoenen aan te doen, net als wat warme kleding. Het vertrek is aan het Oude Veenpad in Leidschendam, de ingang van het Achterbos. Dit bos ligt in de  Duivenvoordse en Veenzijdse polder, ook wel bekend als het Laarzenpad. Velen kennen het, maar slechts weinigen kennen de pracht van dit gebiedje dat een oase is voor de vogels die in bossen leven. Vroeger was het trouwen een hakhoutbos. Aan de achterzijde van het bos is er een wijds uitzicht over de polder met een goede kans op hazen en weidevogels. De intentie van de wandeling is op zoek te gaan naar het voorjaar, hoe de natuur, in al zijn vormen, zich gereed maakt voor de zomer. Welke vogels zijn te horen en wie vangt ze in zijn verrekijker.

Details

De start is dus bij het Oude Veenpad, dit is het fietspad langs het spoor tussen Leidschendam en Voorschoten. Pparkeren kan op parkeerplaats van begraafplaats Noorthey. Loop vanaf de parkeerplaats via de fietstunnel onder het spoor door en na 150 meter vindt u de ingang aan uw linkerhand. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en kost 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen. Aanmelden is verplicht en kan via ivnleiden@hotmail.com.

Lente in De Balij

In dit natuurgebied bij Zoetermeer leidt een gids van Staatsbosbeheer u rond door het jonge natuurgebied en deelt dan de geheimen en een stukje van de geschiedenis van het gebied. De lente is terug dus er valt veel te bespeuren. Het is een gezinswandeling, dus vergeet de kinderen niet. Goede schoenen en kleding zijn handig net als een verrekijker.

Details

Deze wandeling is op zondag 24 april en begint om 14.00 uur en duurt twee uurtjes. Wie wil meelopen kan zich melden bij de ingang van de Stadsboerderij aan het Kurkhout in Zoetermeer. Ook hier is de prijs voor volwassenen 5 euro en de helft voor kinderen. Aanmelden kan via jfdictus@ziggo.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.