Wie heeft het? Een eigen libel

Foto: Kelompok Entomologi Papua ©

Foto: Kelompok Entomologi Papua ©

Veel mensen wandelen, fietsen of recreëren anderszins in de buitenlucht. Weer anderen willen zoveel vogels spotten of andere dieren. Anne Hueber ontwikkelde een passie voor libellen. Bij waarneming.nl valideerde Anne als admin de afgelopen jaren ruim 100 duizend waarnemingen (minstens 140 duizend foto’s) op die website waar iedereen zijn eigen waarneming kan insturen. Voor deze mijlpaal werd er een libel naar haar vernoemd: Metagrion hueberae.
De Metagrion hueberae is in 2009 gevangen op de Vogelkop in Papua, Indonesië door J. Kaize van Kelompok Entomologi Papua. Hij is een student aan de Universiteit van Jayapura die door vrijwilligers van Papua Insect Foundation is opgeleid. Het geslacht Metagrion is endemisch voor Nieuw-Guinea en aangrenzende eilanden en beperkt tot beken en rivieren in tropisch regenwoud. De officiële beschrijving van deze soort zal later dit jaar in een wetenschappelijk tijdschrift worden gepubliceerd.

De website waarneming.nl verzamelt natuurwaarnemingen in Nederland en geeft zo een actueel inzicht in de biodiversiteit van het land. De categorieën zijn: vogels, zoogdieren, amfibieën en reptielen, vlinders, libellen, geleedpotigen, vissen, weekdieren, paddenstoelen, mossen/korstmossen en overige planten. Wie een waarneming doet, iedereen kan een account aanmaken, kan een foto os geluid uploaden. De vrijwilligers achter de website, de admins, valideren de inzendingen en koppelen die aan de juiste waarneming die voor iedereen in te zien is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.