Kamperen naast de Dordogne

Het zit er weer op, het is gedaan: de grote vakantie van 2015 zit erop en wij brachten twee weken door in Frankrijk (natuurlijk), op een camping die grensde aan de Dordogne en die rivier zorgde op de (soms zeer) warme dagen voor verkoeling. In tegenstelling met vorige jaren, bouwden we ditmaal een stop in op de heen- en terugweg. Niet dat we naar het diepe zuiden van Frankrijk gaan, maar zo lang rijden is niet onze hobby en een stop onderweg is dan gewoon lekker. Wij kwamen in ieder geval uitgerust op de camping aan, en thuis hetzelfde. En laten we wel wezen, het is vakantie, dus haast slaat nergens op.

Camping Berge Ombragée Dordogne

Camping aan de Dordogne
Het is voor ons ieder jaar weer een sport om een camping te vinden die aan onze wensen voldoet. Niet dat we zoveel wensen hebben, juist niet, maar vooral omdat het aantal campings waar niets te beleven is, steeds schaarser wordt. Beleving is het helemaal op campings en iedereen wil vermaakt worden. Wij dus niet. Zo kwamen we terecht op camping Berge Ombragée. Een kleine camping aan de rivier La Dordogne met grote plekken en voldoende sanitair. Het kampeerterrein bestaat uit twee velden, eentje direct langs de rivier en eentje net een etage erboven langs de weg van Beaulieu sur Dordogne en Argentat. Het terrein is een oude boomgaard, bomen voldoende die voor schaduw kunnen zorgen. Eerst wilden we trouwens ons kamp opslaan op camping La Champagne, maar die was al volgeboekt. Nu wilde het geval dat Rick en Eva, de eigenaars, Berge Ombragée ook hadden overgenomen. Daar was wel een plekje voor ons. Hemelsbreed liggen die twee terreinen niet ver uit elkaar.

Camping Berge Ombragée salamander

Niks te doen?
Natuurlijk was er genoeg te doen, maar geen georganiseerd vermaak. Er was een barretje waar je broodjes kon kopen, pils of wijn, fris en ijs en informatie te krijgen was van de omgeving. Verder stond het terrein vol en had je voldoende aanspraak. Kortom, gewoon een rustige camping waar je heerlijk kan kamperen. Vond ik eerst het sanitair maar klein, in de praktijk bleek daar niets van, het was gewoon voldoende, proper en basic. Super was de rivier zo naast je tent. Omdat het weer meewerkte, konden we daar verkoeling vinden. En geloof me, het water was koud. En, verrassend, veel tentkampeerders en daar houden wij van. Oh ja, de rivier is ook populair om over te kanoën, prima vermaak.

Kortom, het was goed toeven daar en na een familieberaad krijgt de camping een vette ‘goed’, een echte aanrader dus.

2 antwoorden
 1. Tineke
  Tineke zegt:

  Klinkt goed. Ben zelf ook niet zo een groot voorstander van al die programma’s op campings en drukte. Zou graag op een dergelijke camping stoppen onderweg naar het Zuiden.

  Beantwoorden
 2. Fred van Rooij
  Fred van Rooij zegt:

  Beste Tineke,

  Dank je wel voor je reactie. Het is altijd even zoeken, maar gelukkig zijn er nog genoeg campings zonder drukte en waar je je gewoon zelf moet vermaken. Berge Ombragée en La Champagne voldoen daar helemaal aan en ik kan het je van harte aanbevelen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.