Het is vakantie: dus een tussenstop bij Le Parc

Waarom zou je gaan jakkeren naar je vakantieadres? Het is toch vakantie? Zoals ik in mijn vorige post schreef, reden wij niet in een keer door naar onze camping, maar stopten onderweg bij een chambre d’hôte. Vorig jaar deden we dat alleen op de heenweg, maar nu ook op de terugweg en de voordelen zijn eindeloos. Je maakt veel minder uren tegelijk achter het stuur, dat is vooral veiliger en veel minder vermoeiend. Verder eet je normaal en eigenlijk is je vakantie al begonnen nog voordat je op je vakantieadres aangekomen bent. En… Dit jaar waren we bij een locatie met zwembad en een ruimte om zelf te kunnen koken. Ideaal. Oké, op de heenweg was het weer wat minder, maar op de terugweg namen we een verfrissende duik.

Sikkeneurig
Vakantie is vaak jakkeren naar de plek waar je vakantie gaat vieren: wij deden het ook, net zoals heel veel vakantiegangers. Op zich hoefden we niet ver, iets minder dan duizend kilometers, en dat is in 12 lange uren te doen, als het verkeer meezit. Blijft onverlet dat wij dan nog niet klaar zijn. We moeten dan nog twee tentjes opzetten en het kamp een beetje inrichten. Oh ja, en wat eten. We hebben dit gedaan, het lukt, maar supervrolijk werden we er niet van. We waren moe van het rijden, hongerig en dus sikkeneurig. Vorig jaar namen we een stop op de heenweg, geen ideale want die chambre d’hôte (wel in een eeuwenoud gebouw) was zeer moeilijk te vinden. Nee, ook meneer TomTom had daar geen Franse kaas van gegeten. De terugweg deden we toen in een keer, maar we zouden stoppen onderweg en uitgebreid eten… Mis, het regende de hele terugweg, dus dat liep goed fout. Doodmoe kwamen we thuis aan.

Le Parc kamer

Simpel en doeltreffend
Dit jaar dus een bed en bad ongeveer halverwege. Na redelijk lang zoeken, kwamen we uit bij Le Parc, niet ver van Vierzon. Niet helemaal halverwege van onze eindbestemming, maar qua afstand prima te doen en niet heel ver van de snelweg. Iets van 6 uur rijden en dat is mooi genoeg wat ons betreft. Le Parc is een agrarisch bedrijf met daarop een vakantieparkje met zes gîtes en vier chambre d’hôtes, het geheel wordt gerund door Stef en Annepaula. Er is een tennisbaan en zwembad. Buiten dat is er een grote gemeenschappelijke ruimte met volledig ingerichte keuken die beschikbaar is voor alle gasten. Dus we konden rustig koken en wat drinken. Boven die gemeenschappelijke ruimte bevonden zich de slaapkamers met voor ons een tweepersoonsbed en voor de kleine man een stapelbed. Schone handdoeken lagen klaar en de kamer beschikte over een wc en douche. Geen extra luxe, maar simpel en doeltreffend, zoals wij het graag zien. De perfecte oplossing dus voor ons.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.